CoderDojo @ Fri3d Camp - Microbit programmeren
2022-08-12, 15:00–17:00, Large LED
Language: Dutch

Een microbit is een mini computertje dat jij kan programmeren. Het heeft twee knopjes en een scherm van 5x5 ledjes.
Maar het kan veel meer dan je denkt: het kan de temperatuur meten, het weet waar het noorden ligt, het voelt als je ermee schudt, het kantelt of laat vallen en het kan babbelen met andere microbits!


CoderDojo vzw is een verzameling enthousiaste vrijwillige coaches die -meestal op zaterdag- workshops organiseren waarin we elkaar leren programmeren, en op het einde laten zien waaraan we werken. In deze unieke workshop gaan we samen aan de slag met de Fri3d batch.

Welkom vanaf 10j. Hangouders ook welkom, zolang ze zich kunnen bedwingen om het toetsenbord niet in beslag te nemen. Wie een eigen laptop meebrengt, kan hun werkje makkelijker naar huis brengen.

Heb je al eens microbits geprogrammeerd? Wij hebben een boel leuke uitbreidingen voor de microbits, zoals robots en neopixels. Deze maken microbits programmeren tot een heel nieuwe uitdaging.

CoderDojo  organiseert gratis programmeerclubs, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.