Micro:bit & scratch; je eigen coole wireless controller en game
2022-08-13, 13:00–15:00, Medium Mosfet
Language: Dutch

Scratch games of animaties maken is reeds super leuk, maar nog toffer als je ze draadloos kan besturen. Zo bouw je een eigen guitar hero game, een landende of aliens ontwijkende raket, een flappy bird om bij te springen, of wat voor geks je ook maar kan bedenken.
De micro:bit kan je via bluetooth koppelen aan scratch (of pictoblox) en zo je games besturen. Dit kan niet enkel met knopjes maar ook door beweging omdat de micro:bit bewegingssensoren bevat.
In deze workshop zullen jullie een coole game bedenken en maken of een bestaande game herprogrameren zodat je ze met de micro:bit kan besturen. En natuurlijk hebben we een coole controller nodig welke we zelf in elkaar knutselen met hout, karton, tape, electriciteits draad,....


Wat is de bedoeling

In de workshop gaan we aan de slag met de micro:bit en scratch.
De micro:bit heeft knopjes en een aantal I/O ingangen zodat je op die manier de game draadloos kan besturen. De extra tilt en versnellingssensoren laten echter toe van ook door beweging je game te besturen. Zo kan je bv een stuur maken of een raket die je zelf in de goede richting moet draaien of je game held laten springen door zelf te springen.

In deze workshop: * Tonen we hoe je de micro:bit aan scratch koppelt en welke mogelijkheden er zijn * We verdelen ons in groepjes * We bedenken een leuke game of nemen één van de voorbeelden die er zijn en programmeren de besturing met de micro:bit mogelijkheden. * We knutselen rond de micro:bit een coole controller, bv een gitaar, een raket,... of wat er het beste bij je spelletje past. * We tonen en spelen elkaars spel.

Wat, wie, hoe,... * Een beetje voorkennis van scratch is handig * Voorkennis van de micro:bit is niet nodig * Vanaf 8 tot 99 jaar (tussen 6 en 8 met begeleider) * 10 tal deelnemers


What's the maximum amount of participants you can host?

10

Knutselaar, coderdojo coach, fysicus, nerd, papa, tikkeltje weirdo als ik mijn kids moet geloven....