Hovercrafts die je met je smartphone of tablet bestuurt.
2022-08-14, 10:30–12:30, Main One
Language: Dutch

Bouw een model hovercraft met een WiFi-module en bestuur die met je eigen smartphone of tablet.
Zie https://vimeo.com/user14257936.
Voor iedereen vanaf 10 jaar (of vanaf 6 jaar met begeleiding).


Je bouwt een kleine hovercraft uit een lasergesneden karton, een zakje uit gerecycleerd plastic, een motortje, een oplaadbare batterij, een propeller en veel tape.
Je bestuurt deze model hovercraft met een smartphone of tablet dankzij een WiFi module die een Arduino sketch draait, een vermogenstransistor en een kleine servo.
Het bouwen duurt ongeveer 1,5 uur en daarna gaan we ze ter plekke ze nog uittesten.
Daartoe hebben we een gladde vloer nodig, met een vrij oppervlak van minimum 2m x 4m.
Wie het resultaat en een oplader mee naar huis wil nemen, vraag ik een deelname in de materiaalkosten van 15 EUR (normaal 25 EUR). Het maximaal aantal hovercrafts die we in de workshop kunnen bouwen is 15.


What's the maximum amount of participants you can host?

15

Is an extra payment required?

Ja, €15 per hovercraft

Ik maak graag rijdende, varende, vliegende en speelse machines: hovercrafts, zeppelins, raketten, vliegende schotels, robots, kabelbanen, muizenvalwagens, (duik)bootjes, vliegtuiglanceerders…
Ik doe dat al 20 jaar ook in technisch-creatieve workshops voor kinderen en iedereen jong van geest, de laatste jaren in bijberoep, vooral voor JCW en De Creatieve Stem.

Gepassioneerd door software en vooral door alles wat licht maakt, geluid produceert, veel knoppen heeft, beweegt en draadloos communiceert. Vaak werk ik samen met masynmachien of tover ik apps om tot een fysieke versie. Kortom, software maken voor alles wat leuk en nutteloos is, is mijn ding.