Eenvoudig modellen maken en bewerken om te 3D printen
2022-08-13, 14:00–14:30, Kapel
Language: Dutch

3D-modellen maken lijkt misschien ontmoedigend om te beginnen. Er zijn tal van toepassingen op de markt, de ene nog uitgebreider dan de andere. Maar hoe begin je daar nu aan zonder eerst uren onderzoek te moeten doen? In deze talk laat ik zien hoe je de gratis (Windows) software "3D builder" kunt gebruiken om op een eenvoudige manier 3D modellen te maken of te bewerken, klaar om te printen.


Tijdens deze sessie leer ik je hoe je bestaande modellen kunt importeren en bewerken, hoe je eigen modellen kunt maken met behulp van vormen, en hoe je tekeningen in 3D-modellen kunt omzetten. Daarna toon ik hoe je deze exporteert om ze klaar te maken om te printen. Het voordeel aan 3D Builder is dat het allemaal zeer eenvoudig en intuïtief is. Wanneer ik nadien verder begon te evolueren naar de meer gevorderde software Blender, merkte ik dat de ervaring die ik hier had opgedaan mij enorm heeft geholpen om alles beter te begrijpen.

Vader van twee geweldige meisjes, boardgame geek, VR-gamer en 3D-print-affectado. Ik begon ongeveer drie jaar geleden te 3D-printen met een Ender Pro 3. eerst waren dat vooral bestaande modellen, maar gaandeweg ontdekte ik meer over hoe je zelf eenvoudige modellen kan maken voor dagdagelijks gebruik.