DIY Bluetooth speaker bouwen
2022-08-14, 10:30–13:30, Hardware hacking area
Language: Dutch

Deelnemers gaan een bluetooth speaker bouwen. Het bouwproces bestaat uit twee delen; het solderen van de printplaat en het monteren van de houten behuizing. Een basis soldeerervaring is welkom. Heb je nog geen soldeerervaring of ben je jonger dan 11 (suggestief), dan breng je best een begeleider mee. De workshop is gratis, maar er zal een varkentje staan voor een optionele kleine bijdrage. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20.

Info over de luidspreker vind je hier:
https://rebrand.ly/robox-speaker


Deelnemers gaan een kleine bluetooth stereo speaker bouwen (2x3W), in de vorm van een robothoofd. De luidspreker kan bediend worden vanaf de gsm, maar ook via knoppen op de luidspreker zelf. Er zijn ook een paar LED's die voor echte party vibes gaan zorgen. ;-) Daarnaast kan de luidspreker opgeladen worden via USB-C. De workshop zal vooral bestaan uit 2 delen. Deel 1 is het solderen van de onderdelen op de printplaat. Dit deel zal dan ook het langste duren. Deel 2 is het monteren van de houten behuizing en printplaat.

Ondanks dat er eenvoudige onderdelen gebruikt worden is het aangeraden om al enige soldeerervaring te hebben, want het is best een uitgebreide soldeerkit. Indien de ervaring toch beperkt is, raden we aan om een begeleider mee te brengen die je kan helpen bij het bouwproces. De begeleider kan, als hij zelf wilt, ook een luidspreker bouwen door zich apart in te schrijven.

Voor de echte nerds onder ons, de firmware en schema's zijn publiek beschikbaar (link wordt later nog gedeeld). De luidspreker is voorzien van een OTA update mechanisme via het bluetooth audio kanaal (denk maar aan de goede oude inbelgeluiden) en een I2C-interface.


What's the maximum amount of participants you can host?

20

I'm an electronics enthousiast and other DIY stuff! I am also active as a coderdojo coach in westerlo (and geel).

This speaker also appears in:

A professional software developer who loves tinkering and building robots