DIY RC Auto bouwen
Language: Dutch

  • 2022-08-12, 11:30–13:30, Large LED
  • 2022-08-14, 10:30–12:30, Large LED

Hoe cool zou het zijn om je eigen een echte remote controlled racecar te bouwen? Dat is mogelijk en zelfs niet zo heel moeilijk. Met behulp van wat huis, tuin en keukenmateriaal maken we een 2WD aangestuurde RC auto. Met een servo, motor en een arduino sturing komen we een heel eind om een rijdende stuntcar te maken. Deze workshop geeft je de basis mee om te starten en wanneer je eenmaal vertrokken bent, kan je dagen en uren verder knutselen, testen, upgraden en racen!


Ik ben zelf als noob na Fried camp aan de slag gegaan (met de Fri3d batch en servos van de robot) die ik had meegebracht. Ik heb er een RC auto mee gebouwd in combinatie met wat lego technics dozen die ik nog op de zolder liggen had. Dikke fun!

Ondertussen is de hobby wat ontspoord en heb ik een aan de hand van het prototype in lego zelfs een model in staal gemaakt dat 80km/uur haalt en nog steeds handelbaar is op hoge snelheid.

Ik zie de workshop enerzijds als een knutselworkshop om het chassis met de wielen en motoren te maken, alsook een programmeer workshop om met arduino aan de slag te gaan in combinatie met de Fri3d batch (+game uitbreiding).

Het lijkt me doenbaar om in de workshop +- 10 autos rijklaar te krijgen als ik de nodige hardware en software voorbereid. Als de deelnemers graag hun auto mee naar huis nemen zou ik bijdrage willen vragen van 15 of 20 euro om de kosten wat te dekken. Met een motorsturing + wat hout/metaal of 3d prints en 2 motoren kan je zoiets ineen flansen.

Om de workshop te laten slagen zou ik best wel alle software voorzien en op voorhand toegang moeten hebben tot de Fri3d sturing. AliExpress heeft ook radio controllers en ontvangers voor nog geen 10 euro die kunnen gebruikt worden. Maar de batch en de gamecontroller van Fri3d zelf integreren is natuurlijk veel cooler en kost niets!
Kan ik ook batterijen van Fri3d gebruiken? Dat spaart ook al een hoop kosten uit.
Sessie kan best in 2 sessies worden opgesplitst! Dat gaat het wat minder stresserend maken om de auto af te krijgen.

Enkele sfeerbeelden van wat geknutsel en racing kan je hier terugvinden:
https://onedrive.live.com/?authkey=%21ABraHsm3Wx8Eli8&v=photos&id=D72904624FD30178%21184116&cid=D72904624FD30178


What's the maximum amount of participants you can host?

10

Hallo, ik ben Frederik. Ik heb een achtergrond van master in de informatica, ben papa van 2 kinderen en hou van technische puzzels. Techniek, avontuur en nieuwe dingen ontdekken geven me energie.
Carpe Diem.